De mensen van Erwonen

Voor elk project staat er een geolied team van specialisten voor u klaar

Uw hele verbouwing verzorgd van ontwerp tot en met de uitvoering, van de eerste schets tot het laatste detail. Erwonen beschikt over eigen ontwerpers, projectmanagers en bouwspecialisten. Daarnaast werkt Erwonen samen met externe partners zoals constructeurs en architecten. Samen staan wij voor een gedegen aanpak, korte doorlooptijden en een hoge bouwkwaliteit.

Reinier Rozestraten komt uit een vooraanstaande aannemersfamilie uit Amsterdam.

Al meer dan 100 jaar is de familie Rozestraten aktief in de bouwwereld van Amsterdam. Ze hebben meegeholpen met het Olympisch stadion, de watergraafsmeer, Oost, in Zuid is zelfs nog een mooie gedenksteen te bewonderen, zie de foto. Kortom, Amsterdam heeft zijn smoel gekregen, onder andere door de familie Rozestraten.

In het begin van de twintigste eeuw waren de katholieke bouwbedrijven een soort maffia en speelden elkaar het balletje toe. De architect Kropholler een katholiek, liet het bouwen over aan een select groepje katholieke aannemers, waar ook de families Rozestraten toe behoorden.

De opa van Reinier had een moraal waar we tegenwoordig anders tegen aankijken. Om werk binnen te halen, wist Leo Rozestraten te achterhalen wie de vrouw was van de opdrachtgever en zorgde ervoor dat ze met mooie geschenken werd overladen en heeft op die manier menige opdracht binnengehaald.

Het uitbetalen van de salarissen gebeurde op een plek waar we nu onze wenkbrauwen over optrekken, maar was voor die tijd niet uniek. Het vond plaats in de kroeg en iedereen kent de verhalen hoe dat uit de hand liep. De familie Rozestraten waren eigengereide mensen, ze waren familiaal ingesteld, maar het moest niet overdreven worden. Op verjaardagen, waar alle families bij elkaar kwamen, was het meestal zo dat na een tijdje iemand paniekerig kwam melden dat er een lekkage was. De mannelijke tak van de Rozestraten stond als één man op, iedereen wilde helpen natuurlijk en maakten zich uit de voeten. Ze haasten zich naar de plek des onheils. Niet zo verbazingwekkend; de lekkage bevond zich, waar anders, in de kroeg.

De tijden zijn verandert, bouwbedrijven gelukkig ook. Nu gaat het er allemaal wat serieuzer aan toe, maar klantgericht, er hoeft meer iemand lekkage te roepen en iedereen wil helpen, dat zullen we altijd blijven.

Kennis maken?

Neem dan contact met op met Reinier Rozestraten.

Het eerste kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend bij u thuis of bij ons op kantoor in Zaandam.

 

reinier@erwonen.nl

020 2386000